Cum să alegi o baterie potrivită pentru bucătăria

Cum să alegi un cuptor pentru bucătăria ta?

La alegerea unui cuptor, trebuie să acordați atenție tipului de încălzire, adică gaz sau electric. Majoritatea locuitorilor din Chișinău înțeleg că cuptoarele electrice sunt mai practice și mai populare decât cele pe gaz. Cuptoarele electrice alcătuiesc aproximativ 90% din toate modelele prezente pe piața Moldovei.

După volum se disting următoarele tipuri de cuptoare:

  •  57 l - standard
  •  45 l - compact
  •  73 l - voluminos

După modul de încălzire :
Numărul combinațiilor de încălzire este unul dintre aspectele cheie în timpul alegerii unui cuptor. Cu cât mai multe combinații de încălzire există, cu atât mai multe bucate delicioase vor fi. De obicei, toate modurile de încălzire sunt enumărate pe butonul de control a cuptorului. Pentru cei care rareori gătesc sau iubesc bucatele simple, va fi suficient un set standard dotat cu patru moduri: încălzitorul de sus și de jos, funcționarea lor simultană și funcția grill. Fanii gătitului cărnii vor avea nevoie de un cuptor cu șase sau mai multe combinații, în care este implicat un ventilator convector, acesta va ajuta carnea să se coacă uniform. Bucătarii serioși optează pentru modele cu mai mult de opt moduri, în aceste cuptoare puteți coace pizza, prăjituri și pâine, precum și să pregătiți bucate complexe de carne, pește și legume.
Caracteristici speciale
În timpul gătitului, grăsimea poate nimeri în interiorul ușei cuptorului. Pentru a șterge cu ușurință murdăriile, ușa și sticla ar trebui să fie ușor demontabile. Un avantaj al cuptorului va fi și ventilatorul care răcește ușa și pereții laterali ai cuptorului, acesta este de obicei situat între panoul de control și camera internă a cuptorului.
Atât la alegerea unui cuptor pe gaz, cât și a unui electric, e important să țineți minte despre necesitatea menținerii curățeniei. Cele mai bune cuptoare sunt echipate cu sisteme de auto-curățire. De exemplu, un sistem de curățire pirolitică, la temperaturi ridicate transformă rămășițele din cuptor în cenușă.
Este foarte important să programăm corect timpul astfel încât bucatele să nu fie arse sau crude. Prin urmare, merită să alegeți un cuptor cu cronometru , în special unul care nu numai vă va notifica când coacerea este completă, dar și va opri automat cuptorul.
Ușa cuptorului
Majoritatea cuptoarelor din Chișinău au uși balansate, în stare deschisă, ușa ocupă mai mult spațiu, un moment care trebuie luat în considerare la alegerea locului de instalare a cuptorului. Există modele în care ușa se deschide lateral, similar cu un cuptor cu microunde, ceea ce prezintă un avantaj.
Sticla ușii
Este important să știți că calitatea izolației termice depinde direct de numărul de sticle prezente pe ușa cuptorului, acest lucru reduce pierderile de căldură, iar procesul gătitului este accelerat. De obicei, numărul sticlelor din dispozitivele de vânzare este de la 2 la 4. Dacă pentru dvs. economisirea de energie și siguranța sporită sunt cele mai importante avantaje, atunci merită să alegeți modelele echipate cu 3-4 sticle.
Siguranța
Cea mai populară caracteristică de siguranță este izolarea termică, ușa cuptorului aproape că nu se încălzește, fapt ce este foarte convenabil pentru familiile cu copii mici.