Cum să alegi o baterie potrivită pentru bucătăria

Cum să alegi o baterie potrivită pentru bucătăria ta?

Bateria este unul dintre cele mai folosite elemente din fiecare bucătărie. De aceea, alegerea acestui dispozitiv trebuie abordată cu grijă deosebită. În același timp, bateria pentru chiuveta de bucătărie trebuie să aibă caracteristici complet diferite decât cele a robinetului din baie.


Materialul

Principalele cerințe pentru robinetele de bucătărie din Moldova sunt rezistența și ușurința în întreținere. Aceste proprietăți depind direct de materialul bateriei. Produsele din oțel inoxidabil și alamă sunt cele mai potrivite pentru bucătărie, au un nivel ridicat de opunere la formarea deșeurilor, iar menținerea curățeniei se realizează cu ușurință prin ștergerea cu o cârpă umedă sau un burete. Puteți găsi robinete din: alamă silumină sau bronz; cupru; ceramică; materiale plastice. Bateriile pot fi acoperite suplimentar cu crom, cupru sau chiar granit, pentru a nu fi supuse coroziunii.

Modul de manipulare

Mâinile murdare în timpul lucrului în bucătărie este ceva normal, de aceea bateria trebuie să fie cât mai simplă în utilizare, robinetul cu o manetă este o soluție excelentă. Prezența unui senzor special este de asemenea o alegere convenabilă, după utilizarea chiuvetei, nu aveți nevoie de eforturi suplimentare pentru a închide apa din robinet, astfel de tehnologii sunt îndreptate spre economisirea resurselor naturale, și cu siguranță a banilor.


Unde fixăm robinetul?

Înainte de a alege un robinet, nu uitați să acordați atenție caracteristicilor de montare a acestuia. Deci, poate fi instalat: pe blatul de lucru al bucătăriei, pe perete, și în chiuvetă. Fiecare baterie este adaptată la un tip specific de montare, deci trebuie să țineți cont de acest parametru important.

Canalul de scurgere

Dacă pentru o baie scurgerea ridicată a robinetului este mai mult o tehnică de proiectare, atunci în cazul bucătăriei este o necesitate. Când chiuveta este echipată cu un robinet de înălțimea 25 cm sau mai mult, puteți spăla cu ușurință chiar și cele mai mari vase, legume și fructe, este un avantaj dacă bateria este și rotativă. Acest element va da posibilitate controlului fluxului de apă. În ceea ce privește lungimea butucului, acesta trebuie selectat în funcție de adâncimea chiuvetei. Cea mai bună opțiune pentru bucătărie este un robinet cu o scurgere de lungime mare (până la 70 cm).


Forma și designul

În Chișinău, singurul lucru la care trebuie să atrageți atenția, este că de forma bateriei va depinde unghiul cădere a apei. Forma bateriei, precum și designul acestuia, prezintă exclusiv o întrebare de gust și de compatibilitate cu designul interior al bucătăriei. La alegerea unui robinet pentru bucătarie, merită să luați în considerare o mulțime de parametri diferiți: începând cu materialul și tipul de fixare finisând cu aspectul bateriei.