frigider în Moldova

Cum să alegi un frigider în Moldova?

Frigiderul poate fi numit fără îndoială aparatul de uz casnic numărul 1. Un cumpărător potențial din Chișinău este adesea confuz: ce caracteristici trebuie să cercetez de la bun început? Dacă modelul care îmi place nu se încadrează în niște parametric prestabiliți - cât de serios este? Merită să cheltui bani pe un frigider scump sau suficient de ieftin?

Vom încerca să răspundem la aceste întrebări.

Dimensiunile

O lățime de 60 de centimetri este un parametru standard adoptat în aparatele de bucătărie: plite electrice, mașinile de spălat vase, cuptoare, și  în frigidere. Pentru modelele încorporate, adâncimea standard este de 55 de centimetri. Există și frigidere mai mici, cu o lățime de 45 de centimetri, care de regulă, nu au congelator, și se folosesc pentru spații mici.

Volumul

Cel mai simplu mod de a determina volumul potrivit pentru un frigider, este de a stabili numărul persoanelor care îl vor utiliza. Pentru o familie obișnuită, propunem următoarele: 

  • un frigider de până la 250 de litri este suficient pentru 1-2 persoane; 
  • 250-300 litri - pentru o familie de 3 persoane; 
  • 300-350 litri - pentru o familie de 4-5 persoane; 
  • un frigider cu un volum mai mare de 500 litri va fi necesar pentru familiile mari sau în cazurile în care există cerințe speciale pentru depozitarea diferitelor produse.

Materialul

Cel mai simplu și ieftin material este plasticul. Modelele cu o acoperire metalică, de regulă, vor fi mai scumpe, dar și mai durabile.  

Rafturile încorporate pot fi din plastic, sticlă sau metal, cele din sticlă, prezintă cea mai bună combinație de durabilitate, eficiență și simplitate în folosire,. În ceea ce privește rafturile metalice, acestea, la rândul lor, asigură cel mai bine circulația aerului și menținerea unui nivel uniform de temperatură în interiorul frigiderului.

Numărul camerelor

Frigiderele cu trei camere sunt echipate cu: refrigerator, congelator și camere universale. O popularitate tot mai mare o au frigiderele Side by Side, de regulă aceste dispozitive au un volum destul de mare, de la 400 de litri și mai mult. 

Temperatura și puterea congelatorului

În fiecare congelator se indică puterea acestuia, care este adesea marcată cu simbolul fulgilor de zăpadă, unde, un fulg simbolizează temperatura din camera congelatorului de -6 ° C, doi-−12 ° C, trei și patru - −18 ° C și −24 ° C, respectiv. 

Compresorul și nivelul zgomotului

În majoritatea frigiderelor, compresorul funcționează la aceeași putere (maxim), deci menține un anumit nivel de temperatură în frigider și congelator. Un compresor mai modern își poate regla puterea zgomotului, astfel încât funcționează fără pauze - reducând pur și simplu puterea la minim atunci când este atinsă temperatura dorită. Nivelul zgomotului compresorului este indicat în documentație, de regulă, sunetul de 40 dB este destul de confortabil. 

Consumul de energie

Fiecărui dispozitiv i se atribuie o clasă ce caracterizează consumul de energie. Frigiderele cu economisire energetică sporită sunt întrebate din ce în ce mai mult în Chișinău, acestea aparțin claselor A +, A ++ și A +++, unde cele mai econome sunt din seria A +++.

Deci să facem o generalizare:

Pentru a face o alegere corectă a unui frigider destinat bucătăriei dumneavoastră, încercați să reduceți treptat sursele de căutare, și opriți-vă pentru a cerceta sortimentul nostru, deja v-ați familiarizat cu tipurile existente și dimensiunile potrivite,  și cu siguranță v-ați apreciat cu categoria de preț optim și lista funcțiilor cu adevărat necesare ale acestui aparat.